Zakkenroller en straatrovers op heterdaad gepakt

zaterdag 5 augustus 2017

Amsterdam - Vier mannen zijn vrijdagavond op verschillende locaties in het centrum van Amsterdam op heterdaad gearresteerd toen zij smartphones aan het stelen waren.

Agenten in burger van het Amsterdamse doelgroepenteam hielden op verschillende locaties in het centrum, vier mannen aan in de leeftijd van 17, 19, 22 en 51 jaar. Agenten betrapten de mannen op het moment dat zij smartphones aan het stelen waren. De verdachten zijn ingesloten en zitten vast. Zij hebben de Jamaicaanse, Algerijnse en Marokkaanse nationaliteit.

De 51-jarige verdachte werd, op het moment dat hij een door de politie geprepareerde smartphone wegpakte, in de kraag gevat. Hij is aangehouden voor zakkenrollerij.

De agenten van het doelgroepenteam volgden op een andere locatie in de stad de drie andere mannen die duidelijk ‘op toer’ waren. Zij spraken op een agressieve manier mensen aan en grepen naar de zakken of tassen van de niets vermoedende feestvierders. Ook de “knuffeltruc of de voetbaltruc” werden ingezet om de zakken van slachtoffers af te tasten.

De drie werden gearresteerd toen ze een in burger geklede agent probeerden te beroven. Er werd geduwd en getrokken en de agent kreeg zelfs een klap. Binnen enkele seconden zaten de drie mannen in de handboeien en zijn zij ingesloten op verdenking van diefstal in vereniging en straatroof. 

Ook vandaag tijdens de Canal Pride en de feesten in de stad is het speciale team actief. Zij maken opnieuw gebruik van geprepareerde track and trace smartphones die real time kunnen worden opgespoord.

Op de website van de gemeente Amsterdam staan slimme en praktische tips om zakkenrollerij of straatroof te voorkomen.

https://www.amsterdam.nl/straatroof/

 

 

bron: politie.nl | Categorie: overval-beroving


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Diemen | 112 alarmeringen Diemen | Goedkoop Tanken in Diemen | Supermarkten in Diemen | Weerbericht Diemen