Bedelaars en zakkenrollers integraal aangepakt in Zuidoost

woensdag 26 juli 2017

Amsterdam - Op dinsdag 25 juli heeft de politie samen met partners een groep georganiseerde bedelaars en zakkenrollers aangepakt. Ook is een illegale kampeerplek ontmanteld.

In het park aan de Elsrijkdreef in Amsterdam Zuidoost kampeerde al enige tijd een georganiseerde groep van bedelaars en zakkenrollers uit Oost-Europa. Overdag is de groep actief in verschillende delen van de stad. Bewoners van de buurt ervoeren overlast van de illegale kampeerplek. Om dit probleem effectief aan te pakken hebben de gemeente, politie en diverse andere handhavende instanties een integrale actie gehouden.

De groep met overlastgevers bestaat variërend uit zo’n veertig personen die zich door de stad verplaatsen met ongeveer twintig voertuigen. Ook maken zij zonder te betalen gebruik van het openbaar vervoer. De problematiek van de personen, die vooral in zomermaanden neerstrijken in het park, is al een tijd bekend. De gemeente heeft diverse keren handhavend opgetreden en wilde een structurele oplossing. Daarom is er nu integraal opgetreden en wordt er blijvend gemonitord door politie en handhaving van het stadsdeel om overlast te voorkomen. 

In totaal namen twintig personen vanuit de gemeente, de politie, het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst en de RDW deel aan de actie. De politie deelde zestien boetes uit voor slapen op de openbare weg. Ook namen agenten een auto in beslag. De kampeerplek is leeg geruimd, de tenten zijn door handhavers opgeruimd en de struiken zijn gesnoeid om het opnieuw opbouwen van de kampeerplek te ontmoedigen. 

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Diemen | 112 alarmeringen Diemen | Goedkoop Tanken in Diemen | Supermarkten in Diemen | Weerbericht Diemen